طرز تهیه لیگمات(لیقمات)

لیگمات یا لیقمات یک شیرینی سنتی فوق العاده بوشهری است که هم بسیار مغذی و سالم و هم خوشمزه است.امیدوارم این دسر سنتی بوشهری باب میل شما باشد.
مواد لازم برای تهیه لیگمات(لیقمات):
آرد گندم: ۲ پیمانه
آب: ۲ پیمانه
شیره خرما: ۱ پیمانه
نشاسته: ۲ قاشق غذاخوری
مایه خمیر(مخمر): ۱ قاشق چایخوری
تخم مرغ: ۱عدد
روغن مایع: ۱پیمانه
طرز تهیه لیگمات(لیقمات):
ابتدا پودر مایه خمیر را با آرد گندم مخلوط کرده و سپس آب را کم کم اضافه می کنیم تا خمیر شود بعد خمیر را در ظرف در بسته ای ریخته و در جای نسبتا گرم به مدت ۲ تا ۳ ساعت نگهداری می کنیم تا به اصطلاح خمیر برسد.
پس از تخمیر خمیر، یک عدد تخم مرغ را خوب هم میزنیم و همراه با نشاسته به خمیر اضافه می کنیم تا خمیر نسبتا روانی بدست آید، خمیر را در قیف مخصوصی (قیف بامیه) ریخته و بصورت گرد گرد در روغن داغ انداخته و می پزیم تا طلایی رنگ شود.
سپس آن ها را با کفگیر برداشته و در شیره خرما که قبلا کمی روی حرارت ملایم گرم کرده ایم می اندازیم تا شیره خرما جذب کند و بعد در اب کش می ریزیم.
شیرینی ما آماده است، ضمنا در صورتی که قیف نداشتید میتوانید با قاشق غذاخوری اینکار را انجام دهید.
نکته: این شیرینی چون از شیره خرما درست میشود در واقع یک نوع شیریتی سالم می باشد و بخصوص برای بچه ها مفید، پرکالری، پرانرژی و خونساز و همچنین بسیار خوشمزه و خوش خوراک می باشد.

ارسال دیدگاه