طرز تهیه آب زرشک

روش اول:
مقدار ۲۵۰ گرم زرشک سیاه را پس از تهیه و پاکسازی با آب سرد بشویید، سپس آن را داخل ظرفی غیر فلزی با شش تا هشت لیوان آب خیس کرده و پس از مدت ۲۴ ساعت، مخلوط را داخل مخلوط کن بریزید و هم بزنید. مخلوط بدست آمده که حاصل خرد شدن کامل زرشک سیاه است را با استفاده از پارچه صاف کرده و به بطری های شیشه ای برای نگهداری منتقل کنید.
روش دوم:
یک کیلوگرم زرشک آبگیری را با آب سرد بشویید و آبکش کنید، مقداری آب روی شعله ی گاز قرار دهید تا به نقطه ی جوش برسد. سپس آن را از روی شعله بردارید و زرشک های شسته شده را داخل آب بریزید. به هبچ وجه نباید زرشک درون آب را روی شعله قرار دهید، زیرا علاوه بر از بین رفتن خواص زرشک، مزه ی آن هم به تلخی می زند.
زرشک ها را درون آب جوش بریزید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید سرد شود. پس از سرد شدن، آن را داخل یخچال بگذارید و تا ۲۴ ساعت صبر کنید تا آب زرشک شما آماده شود. پس از صاف کردن آن با آبکش و گرفتن آب تفاله ی زرشک ها، آن را درون یخچال نگه دارید و هر زمان که خواستید، مقداری از آن را میل کنید.
خواص درمانی آب زرشک:
– آب زرشک تقویت کننده ی کبد و باز کننده ی انسداد مجاری کبدی و سردی احشاست.
– ویتامین c فراوانی دارد و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
– باعث بهبود آفت دهان شده و می توان از آن برای رفع تشنگی استفاده کرد.
– آب زرشک مانع ورم طحال و بیماری بواسیر می شود.
– خونریزی های قاعدگی را منظم می کند و تهوع و استفراغ را از بین می برد.
– مشکلات گوارشی را بهبود می دهد و کوچک کننده ی شکم است.
– زرشک تسکین دهنده ی صفرا، خون، حرارت معده و کبد است.
– تقویت کننده ی قلب و معده ی گرم است.
– تنظیم کننده ی فشار و قند خون است.
– چربی خون و اوره را پایین می آورد.
– کبد و کلیه را پاک سازی می کند.
– روشن کننده ی پوست صورت است.
– آفت دهان را درمان می کند.
– جوش صورت و بدن را از بین می برد.
نکات مهم:
– مصرف زیاد آن برای سرد مزاجان بلغمی و سوداوی مضر است.
– برای افرادی که مبتلا به سرفه های خشک هستند مضر است.
– مصرف بالای این گیاه به مدت طولانی می تواند سبب ناراحتی معده و روده ها شود و جذب ویتامین B در بدن را دچار مشکل کند.
– بهتر است هر روز ناشتا و شب موقع خواب یک لیوان آب زرشک بنوشید.

ارسال دیدگاه