طرز تهیه آش ماست شیرازی

آش دوغ مخصوص اردبیلی هاست اما بی ارتباط با آن، شیرازی ها آش ماست دارند که آش عجیب و غریب و مقوی ای است.
مواد لازم برای تهیه آش ماست شیرازی:
برنج نیم دانه: ۱پیمانه
عدس: یک دوم پیمانه
لپه: یک دوم پیمانه
پیاز: ۲ عدد
آب گوشت: ۱ لیتر
سبزی آش: ۴۰۰گرم
پیازچه خرد شده: ۱۰۰گرم
گوشت چرخ کرده: ۱۵۰ گرم
کره: ۲۵گرم
ماست: ۲لیوان
نمک و فلفل : به میزان دلخواه
نعنا داغ
زعفران دم کرده: ۱ قاشق سوپخوری
طرز تهیه آش ماست شیرازی:
از چند ساعت قبل بگذارید برنج، لپه و عدس داخل آب خوب خیس بخورند. در این فاصله پیازها را نگینی کنید و نیمی از آنها را تفت دهید تا پیاز داغ داشته باشید. سپس برنج و حبوبات خیس خورده را همراه با بخشی از پیازداغ، آب گوشت(یا آب) و کمی نمک بگذارید روی حرارت نیم پز شوند.
گوشت چرخ کرده و پیاز و قدری نمک و فلفل را خوب ورز دهید. به صورت کوفته قلقلی های ریز( اندازه فندق) درست کنید و دانه دانه داخل آش بیندازید. کمی که پخته شد، سبزی آش همراه با پیازچه خرد شده و نصف مابقی پیاز داغ و نعناع داغ را هم اضافه کنید. در ظرف را بگذارید تا آش جا بیفتد.
ماست را در ظرف سوپ خوری با مقداری نمک و فلفل بزنید تا صاف شود. سپس آش را ملاقه ملاقه به ظرف سوپخوری اضافه و با آن مخلوط کنید. در پایان می توانید از پیاز داغ، نعناع داغ و زعفران برای تزئین آن استفاده کنید.
نوش جان

ارسال دیدگاه